Vikan Stelen

Stelen van Vikan zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, materialen en kleuren zodat u bij ieder Vikan product een steel kiest welke geschikt is voor uw werkomgeving. Houten bezemstelen, Kunststof Food Grade stelen, Aluminium stelen, en Flexibele stelen voor pijpborstels. Bij ieder Vikan product op de website van AAVA Color Coded Tools staat onder het kopje "KEUZEHULP BIJPASSENDE STEEL" de beste keuze voor het betreffende Vikan product. 

Steelaansluiting op het Vikan product

Conische schroefaansluiting

De meest voorkomende aansluiting is de conische met schroefdraad welke past op alle Vikan Borstels, vloertrekkers en schrapers.

Aluminium Steel

Vikan Steel geheel uit aluminium met een kleurgecodeerde handgreep en ophangoog. Zeer goed inzetbaar voor schoonmaakwerkzaamheden in kantoren en gebouwen voor het aanvegen of droogtrekken van vloeren in sanitaire ruimten. De steel van 1 meter is geschikt voor bijvoorbeeld Schrapers of met een Wipe N Shine.

Aluminium Steel Ergonomisch

Vikan Aluminium of RVS Steel met Ergonomische kleurgecodeerde kunststof handgreep en ophangoog. Zeer duurzame steel en goed inzetbaar bij schoonmaakwerkzaamheden in de industrie. Werkt u met zware chemicaliën welke een zeer hoge pH waarde hebben of u wilt een onverwoestbare steel kies dan de Roest Vast Stalen versie. De kleinere lengtes zijn geschikt voor bijvoorbeeld Schrapers of Pijpborstels voor een vaste steel.

Ultra Hygienische Steel

Vikan Ultra Hygienische Stelen zijn ontworpen volgens Hygienisch Design zijn licht in gewicht, hebben uitstekende grip en zijn volledig in kleur. De constructie van de Ultra Hygienische Steel helpt bij het bereiken van het hoogste niveau van hygiëne bij voedselverwerkers en productiefaciliteiten. De volledig uit een stuk gevormde constructie minimaliseert het risico op kruisbesmetting. De steel is gemaakt van materialen die met levensmiddelen in contact mogen komen en is gemakkelijk schoon te houden en te drogen. De Stelen zijn zeer geschikt voor Vikan UST (Ultra Safe Technology) Borstelwerk en Ultra Hygienische Vloertrekkers.

Kiest u voor een waterdoorlaatbare borstel gebruik deze dan in combinatie met een Vikan Waterdoorlaatbare steel.

Telecoopstelen

Werken op hoogte kan veilig met Vikan Telescoopstelen welke verkrijgbaar zijn in de een lengte tussen de 1 en 6 meter. Stof verwijderen van buizen, wassen/afnemen van wanden of condens verwijderen van plafonds, allemaal mogelijk met de Telescoop Stelen van Vikan. De Vikan steel 2977Q in combinatie met de condenstrekker en condenswater flacon maakt het mogelijk om wel tot 6 meter hoogte condens af te voeren van plafonds in hallen of koelcellen. Kiest u voor een waterdoorlaatbare borstel gebruik deze dan in combinatie met een Vikan Waterdoorlaatbare steel.

Telecoopstelen Waterdoorlaatbaar

Clickfit aansluiting

Vikan heeft voor schoonmaakwerkzaamheden in kantoren, gebouwen en huishouden Ergoclean click-fit stelen ontworpen. De stelen zijn leverbaar in vast en telescopisch en worden voornamelijk gebruikt binnen het Vikan Microvezel assortiment. De Top Gereguleerde Telescopische Steel is ontworpen om optimale ergonomie te garanderen. De lengte van de steel kan snel en eenvoudig worden aangepast door op de knop aan de bovenkant te drukken. Met de adapter 380900 kunt een Vikan Steel met Click-fit aansluiting gebruiken voor alle Vikan Borstels, vloertrekkers en schrapers met Conische steelaansluiting.

Flexibele Steel

Vikan Flexibele stelen van RVS en Nylon zijn ontworpen voor inwendig reinigen met pijpenborstels. De flexibele steel met handvat is in Roestvaststaal of Nylon verkrijgbaar en kan oneindig worden verlengt met de Flexibele verlengkabel. Door de flexibiliteit van deze unieke kabel kan het gekromde smalle pijpen volgen waardoor Ragen en Reinigen goed uitvoerbaar zijn.  Ook het reinigen van slangen in verschillende diameters is nu goed uitvoerbaar. 

Vikan Steel Adapters

Vikan stelen zijn uitwisselbaar binnen het Vikan assortiment met de juiste adaptor. Zo kunt u een Vikan Ergoclean steel bevestigen op een Vikan veger naar keuze of een Vikan Hygiene Steel gebruiken met een Vlakmophouder. Wilt u nog meer onderscheid maken in kleuren gebruik dan de Kleurcodering ringen van siliconen.